17. 12. 2019

Za staré mobily pomoc do dětských domovů

V rámci projektu Věnuj mobil jsme měli to potěšení předat organizaci Dejme dětem šanci dva nové mobilní telefony. Sběr vysloužilých mobilů byl iniciován zaměstnanci společnosti Avast. A kdo nové mobilní zařízení dostane?

Zjistit více!
2. 12. 2019

Školáci a studenti V Moravskoslezském kraji byli odměněni za sběr vysloužilého elektra

Deset škol z Moravskoslezského kraje dnes v Ostravě převzalo ocenění za sběr elektrospotřebičů a za aktivitu při plnění osvětových úkolů. V absolutním pořadí byla ve sběru nejúspěšnější Základní a Mateřská škola Hlavnice, kde od ledna do října v přepočtu na žáka odevzdali 25,8 kg elektrospotřebičů. V kategorii velkých škol nad 300 žáků zvítězila Základní škola a gymnázium Vítkov. Skokanem roku s největším meziročním nárůstem byla vyhlášena Základní škola Opava – Kylešovice.

Zjistit více!
29. 11. 2019

Tituly pro nejaktivnější kraje a obce v ČR byly rozdány

Již od svého vzniku v roce 2005 spolupracuje neziskově hospodařící společnost ASEKOL v rámci zpětného odběru elektrozařízení velmi intenzivně s obcemi, městy a jednotlivými kraji. Ty nejaktivnější z nich se letos opět rozhodla ocenit, neboť právě spolupráce s územní samosprávou je pro zajištění zpětného odběru klíčová. Během galavečera kolektivního systému ASEKOL konaného dne 26.11. 2019 pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR a Národní rady osob se zdravotním postižením ČR byli odhaleni výherci celoročních soutěží Aktivní Obec a Aktivní kraj a také soutěže o Nejoblíbenější kontejner v rámci projektu Umění třídit.

Zjistit více!
11. 11. 2019

1 nový mobil = 1 tuna odpadních látek. Zrecyklujte svůj starý a pomozte přírodě

Výroba jednoho telefonu s sebou přináší enormní množství odpadních materiálů. Chcete pomoci přírodě? Pomozte nám snížit tohle číslo recyklací vašeho starého telefonu. V Česku je takových 10 milionů.

Zjistit více!
22. 10. 2019

Eko týden s Canon CZ

Spolu se společností Canon CZ jsme uspořádali Eko týden. Jak vypadal?

Zjistit více!
14. 10. 2019

Mezinárodní den elektroodpadu upozorňuje na nutnost recyklace

Aby náš svět nebyl zavalený odpadem a životní prostředí zničeno škodlivými látkami ze špatně zrecyklovaných elektrospotřebičů, je třeba správně recyklovat. To si dnes připomínají organizace z více než 40 zemí světa.

Zjistit více!
26. 9. 2019

ASEKOL finalistou akce Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti životního prostředí

Naše společnost postoupila do finále třetího ročníku soutěže o Ceny Olomouckého kraje 2019 za přínos v oblasti životního prostředí v kategorii Odpadové hospodářství, z čehož máme velkou radost. Akce si klade za cíl představit, zviditelnit a ocenit to nejlepší, co může tento kraj turistům nabídnout.

Zjistit více!
28. 8. 2019

Graffiti kontejnery zkrášlí ulice a poslouží dobré věci

Společnost ASEKOL zabývající se sběrem vysloužilého elektra se rozhodla spojit osvětu s uměním a pod hlavičkou projektu „Umění třídit“ umístí koncem prázdnin v krajských městech červené kontejnery obohacené o graffiti design. Na uměleckých a zároveň funkční instalacích zpodobnili výtvarníci a sprejeři pod vedením Nikoly (Khomy) Vavrouse daná města a jejich dominanty. Vznikly tak například futuristické malůvky elektrospotřebičů, které přebírají vládu nad zemí, komiksové ztvárnění Svaté Trojice nebo karikatura šéfkuchaře Přemka Forejta.

Zjistit více!
4. 8. 2019

ASEKOL dojel v benefiční jízdě první

Sedmý ročník unikátního handy cyklomaratonu projel v srpnu opět všemi kraji České republiky. Hlavním tématem závodu, kterého se účastnilo 45 týmů, tedy téměř 300 cyklistů, byla rehabilitační centra, která v době závodu sloužila jako záchytné body. Mezi soutěžícími ani tento rok nechyběl osmičlenný tým společnosti ASEKOL (ASEKOLÁCI), který jel na podporu patrona týmu Jiřího Jílka, který je od konce minulého roku upoután na invalidní vozík.

Zjistit více!
30. 7. 2019

ASEKOL již potřetí jede Cyklo Handy Maraton 2019

Společnost ASEKOL se rozhodla neporušit tradici účasti na každoročním cyklomaratonu pořádaném Cestou za snem. Tým složený ze zaměstnanců společně s více než čtyřiceti týmy 30. července 2019 vyráží na nejdelší cyklomaraton, který čítá 2222 km.

Zjistit více!