19. 12. 2016

Krásné prožití Vánoc a úžasný rok 2017

Sváteční dny se blíží. Proto si Vám dovolujeme popřát klidné a odpočinkové prožití vánočních svátků. Do Nového roku 2017 Vám přejeme hodně energie, optimismu a těšíme se na další spolupráci.

Zjistit více!
5. 12. 2016

Soutěž Sbírej a vyhraj již zná své vítěze!

O chytrý telefon soutěžili v Ústeckém a Libereckém kraji, ti kteří nosili vysloužilé elektrozařízení na sběrné dvory. Do 15.10. získávali obyvatelé za každý odevzdaný spotřebič razítko.

Zjistit více!
29. 11. 2016

Zakázka na výrobu 200 kontejnerů pomáhá rozvoji chráněné dílny v Odrách

Vánoce jsou za pár týdnů, ale v Odrách již slaví. Chráněná dílna Odry získala významnou zakázku na výrobu červených kontejnerů na elektroodpad. Venkovní nádoby na sběr starého elektra vyvinul kolektivní systém ASEKOL, který se zabývá sběrem vysloužilého elektrozařízení a dlouhodobě podporuje zaměstnávání lidí s jakýmkoli znevýhodněním. Zakázku na výrobu vyhrály Strojírny Loštice. Montáž kontejnerů pak zajišťuje právě Chráněná dílna v Odrách, která uspěla ve veřejném výběrovém řízení a do konce roku má za úkol připravit do oběhu 200 ks nových červených kontejnerů. Práce v dílně jsou již v plném proudu, hotovo je nyní 55 červených kontejnerů, které budou postupně umístěny v regionech po celé České republice.

Zjistit více!
24. 11. 2016

Za starý mobil do kina! Nadělujeme lístky na předpremiéru pohádky Anděl Páně 2

Přijďte tuto neděli do kina v Hostivaři, vezměte s sebou starý mobil. Prvních 50, kteří odevzdají vysloužilý mobil, získá 1+1 lístek zdarma.

Zjistit více!
3. 11. 2016

Podzimní soutěž pro sběrné dvory prodloužena

Naše podzimní soutěž ve sběru mobilů, která je určená na podporu sběru starého elektrozařízení v krajích, byla prodloužena! Tak neváhejte. Zapojte se a podpořte sběrný dvůr ve Vaší obci či městě. I Vy tak pomůžete chránit naše životní prostředí.

Zjistit více!
21. 10. 2016

ASEKOL obhájil titul TOP odpovědná firma

TOP Odpovědná firma rozdala 19. října na galavečeru v pražské La Fabrice ocenění za nejvýznamnější projekty v oblasti trvale udržitelného a odpovědného podnikání. ASEKOL úspěšně obhájil stříbrnou pozici v kategorii TOP Odpovědná malá firma 2016. Jsme náležitě hrdí, že porota složená z klíčových lidí české obchodní scény ocenila náš dlouhodobý přínos CSR v České republice. Děkujeme i Vám našim klientům, partnerů za spolupráci a podporu.

Zjistit více!
18. 10. 2016

Hokejoví fanoušci v Třinci a Ostravě nasbírali 474 kg elektra

Rekordní sběr mají na svém kontě fanoušci hokejových klubů HC Oceláři Třinec a HC Vítkovice Ridera. Během dvou zápasů, tří hodin, 319 aktivních účastníků sesbíralo celkem 474 kg starého nefunkčního elektrozařízení! Děkujeme!

Zjistit více!
3. 10. 2016

Spustili jsme výběrové řízení na zpracování elektrozařízení 2017

Naším cílem je pokračovat ve spolupráci s chráněnými dílnami a proto vypisujeme výběrové řízení na zpracování elektrozařízení v roce 2017. I v letošním roce otevíráme veřejné výběrové řízení za podpory a odborného dohledu zástupců Národní rady osob se zdravotním postižením ČR a Svazu měst a obcí České republiky. Kdo se může zůčastnit? Výběrového řízení se může zúčastnit jakákoliv organizace působící na území ČR, která splní zadávací podmínky a zaměstnává alespoň 50% přepočteného počtu zaměstnanců na vymezených chráněných pracovních místech. Veškeré podmínky výběrového řízení jsou uvedeny v zadávací dokumentaci.

Zjistit více!
16. 9. 2016

Sbíráme staré elektro – ŽIVÉ i MRTVÉ. Přidejte se!

Leží Vám doma staré, ale ještě funkční elektro? Lux, elektrické hračky, počítač, notebook či kávovar? Pošlete staré spotřebiče dál. Budou ještě užitečné. ASEKOL staré a funkční opraví a předá dál k dalšímu využití. Část ze získaného elektra půjde opravené a čisté i na dobročiné účely. Pilotně projekt WANTED probíhá v Praze a šesti městech v České republice od září 2016.

Zjistit více!
2. 9. 2016

Likvidace elektra je zase jednodušší. V ulicích je 300 nový červených kontejnerů

Od začátku roku 2016 je po celé České republice o 300 červených kontejnerů více. Celkem jich tedy již je 2 552. Staré elektrozařízení totiž nepatří do směsného odpadu, kam jej běžně vyhazujeme, ale do červeného kontejneru. Odtud je nebezpečný elektroodpad svezen na třídicí a zpracovatelské linky. Víte, že již v České republice dosahuje 80 % zpětného materiálového využití?

Zjistit více!