Lidé a jejich staré telefony prostřednictvím neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI opět pomáhají a plní přání dětem z Dětského domova Nechanice

7. 7. 2016

„Ani bychom tomu nevěřili, ale opravdu se tak stalo. Jsme ochotou lidí přispět na dobrou věc velice potěšeni. Vzhledem k tomu, že se nesnažíme být pouze obchodním centrem, ale také přinášet lidem radost, těší nás, že jsme mohli prostřednictvím společnosti ASEKOL splnit dětská přání a vidět jejich šťastné úsměvy. Akci MOBILOMAT zatím hodnotíme jako velice úspěšnou a věříme, že i nadále se nám podaří podobné aktivity prospěšné pro ty, kteří to nejvíce potřebují, realizovat se stejným úspěchem jako tomu bylo nyní, “ říká Lenka Kulda, ředitelka OC Park Hostivař.

MOBILOMAT společnosti ASEKOL bude i nadále umístěn v prostorách OC Park Hostivař v      -1. patře. Lidé mohou vhazovat staré mobilní telefony až do 31. srpna 2016. Nejenže se zachovají šetrně k přírodě, ale navíc mohou získat některou ze slevových poukázek například do prodejen Klier, Starožitnictví, Cukrárna BANY, Marionnaud, Kulíškov, Filium, Saunia nebo pomohou těm, kteří to doopravdy potřebují a ocení – děti z dětských domovů.

A jak MOBILOMAT funguje? Zařízení samo pozná, jestli jde opravdu o mobil nebo jiný předmět. Cokoli co není mobil, tak odmítne. Společnost ASEKOL zabezpečuje již od roku 2005 zpětný odběr elektrozařízení a jeho ekologickou recyklaci. Za více než deset let svého působení dokázal vysbírat téměř 150 000 tun vysloužilého elektra. Pro představu, to je váha tří Titaniků. Pomocí tzv. LCA (Life Cycle Assessment) analýzy je společnost schopna vypočítat množství ušetřených zdrojů, jako je například voda, ropa, suroviny a jiné. Díky  zpětnému  odběru  vysloužilých spotřebičů  se  uspořilo 1 465 180 MWh el. energie. Pro představu: stejné množství energie vystačí na 4 měsíce provozu všech domácností v Praze.

ASEKOL, Martina Ďaďová E: dadova@asekol.cz, M: +420 702 148 327