ASEKOL pomáhá smysluplně

12. 3. 2019

V každém ze 14 krajů bylo možno podpořit jednu regionální organizaci, navíc se dalo vybírat i mezi dvěma národními projekty. Klienti tak mohli vybírat mezi 16 projekty na podporu dětí z dětských domovů, ochrany přírody, zaměstnávání osob se zdravotním postižením nebo handicapovaných sportovců. „Nový koncept z loňského roku měl u našich klientů velký ohlas, proto jsme se rozhodli v něm pokračovat, a společně pomáháme těm, kteří to potřebují. Peníze určené na vánoční dárky putují na projekty, které dávají smysl,“ přiblížil Karel Krejsa, ředitel společnosti ASEKOL. „Mám upřímnou radost z celkové částky, kterou jsme letos rozdělili, neboť je dvakrát vyšší než v loňském roce. Je vidět, že i naši klienti oceňují smysluplné přispívání na pomoc potřebným,“ dodal Karel Krejsa.

Například za Moravskoslezský kraj byla do podporovaných projektů zařazena Charita Opava. Vybrané peníze chtějí v Chráněném a podporovaném bydlení pro duševně nemocné použít na nákup nového vybavení sociálně terapeutické dílny. „Na vybavení této dílny je bohužel patrné velké opotřebení, pochází z nejrůznějších pozůstalostí a darů, je zastaralé a nedostačující. Potřebnost této sociální služby je přitom stále naléhavější.,“ vysvětluje vedoucí tohoto střediska Charity Opava Kateřina Víchová.

Celkově vybraná částka ve výši 140 000,- Kč byla rozdělena mezi tyto projekty:

Kraj Projekt
Dejme dětem šanci Dejme dětem šanci
NRZP ČR Vzácná onemocnění
Praha Kolonoskop pro dětskou chirurgii Na Bulovce